Nieuws

Verschillende Hylas-atleten pakken winst

10 jun 2018 - Een druk atletiekweekend met wedstrijden in verschillende delen van het land heeft Hylas verschillende overwinningen gebracht. Tijdens de Gouden Spike in Leiden heeft Jetske van Kampen de 800m gewonnen. Haar zus Floortje kwam in Groningen op de 400m als eerste over de streep. Goud was er ook voor Lana Broers op de tweedaagse meerkamp-kampioenschappen in het Brabantse Gemert. Bij de tweede wedstrijd van de competitie voor de B-junioren won Luca van Diepen de 1500m. Ten slotte pakte Jesse Scheltema, atleet namens Hylas vanuit het Running-Talents project, de eerste plaats op de 800m bij het Amsterdams Baancircuit. Lees meer.

Geslaagd!

6 jun 2018 - Geslaagd! Afgelopen maanden hebben Remco Bruin en Oscar Wokke de cursus Scheidsrechter en de cursus Wedstrijdleider gevolgd. Zowel Remco als Oscar hebben beide cursussen met succes doorlopen. Gefeliciteerd! Oscar heeft inmiddels praktijkervaring opgedaan bij av Castricum en Remco beleeft zijn vuurdoop als wedstrijdleider in Amsterdam komende vrijdag bij het Amsterdams baancircuit. We hopen bij Hylas nog vaak een beroep te kunnen en mogen doen op Remco en Oscar bij de organisatie en uitvoering van thuis wedstrijden.

Acht NK-medailles voor Hylas-masters

3 jun 2018 - Hylas-atleten Jelle van der Schaaf, Peter Jan Laverman en Kik van Swol hebben tijdens de Nederlandse Kampioenschappen maar liefst acht medailles weten te bemachtigen. Jelle van der Schaaf (70+) behaalde tweemaal de nationale titel en werd twee keer tweede. Peter Jan Laverman (35+) en Kik van Swol (45+) haalden allebei 1x zilver en 1x brons. Een mooie opmaat voor het NK junioren en het NK senioren later deze maand. Lees meer.

Goed verlopen competitie wedstrijd 2e divisie bij Hylas

1 jun 2018 - Op zondag 27 mei heeft Hylas de 2e competitie wedstrijd van de 2e divisie georganiseerd. Lees meer.

Baantrainer, iets voor jou?

15 mei 2018 - In september start er weer een opleiding voor hardlooptrainer LT2 niveau, dit keer specifiek gericht op het geven van baantrainingen. Lees meer.

Stem op Hylas bij Rabobank Clubkas Campagne

7 mei 2018 - De Rabobank fiets sponsortocht wordt vervangen door de Rabobank Clubkas Campagne. Rabobank verdeelt hierbij een flink bedrag over de deelnemende verenigingen. Je hoeft dus niet meer te fietsen, maar alleen nog maar op Hylas te stemmen! Ben je lid van de Rabobank? Ga dan tussen 8 en 28 mei stemmen en help Hylas aan een sponsorbijdrage.

Landelijke atletiekcompetitie naar Alkmaar - kom jij ook?

30 apr 2018 - Zondag 27 mei vindt bij Hylas de tweede wedstrijd van de landelijke atletiekcompetitie voor senioren plaats. De teams uit de tweede divisie, waaronder onze eigen damesteam, komen naar Alkmaar voor een uitgebreide wedstrijd met uiteenlopende onderdelen. Zo staan ook polsstokhoogspringen, steeple chase, 400mH en de 4x100m estafette op het programma. Leuk om te kijken, maar je kunt tegelijkertijd ook helpen! We hebben namelijk zeker nog hulp nodig: van onervaren vrijwilligers tot gediplomeerde juryleden. Meld je nu aan!

Gezelligheid staat voorop in de kantine van Hylas!

30 apr 2018 - Sinds een paar maanden waait er een andere wind door de kantine van Hylas. Niet omdat de deuren tegen elkaar open staan, maar vanwege de nieuwe kantine-commissie die Hylas rijk is. Na een stuurloos jaar is een viertal vrijwilligers in dit gat gedoken om het beheer van de kantine op te pakken. Lees meer.

Bevrijdingsvuurestafette 2018

6 apr 2018 - Dit jaar zal opnieuw een groep atleten uit de gemeente Alkmaar voor het zesde opeenvolgende jaar het bevrijdingsvuur in Wageningen ophalen en naar Alkmaar brengen, waarna dit tijdens het Bevrijdingsconcert in de Hout door de burgemeester in ontvangst wordt genomen en de vuurschaal wordt ontstoken. Lees meer.

Kampeerweekend bij Hylas

2 apr 2018 - Op vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 juni zal het Hylas-terrein weer omgetoverd worden tot tentenkamp. Dan is er namelijk het Hylas kampeerweekend voor de pupillen en junioren D en C. Een gezellig weekend met leuke (sportieve) activiteiten en natuurlijk overnachten in tenten bij Hylas. Wat we allemaal gaan doen houden we nog even geheim, maar het zal zeker leuk worden. Inschrijven Lees meer.