Nieuws

Maandag 1 juni geen trainingen

28 mei 2020 - Maandag 1 juni is het 2e Pinksterdag en zijn er geen trainingen op de baan en in het bos.

De atletiek baan is weer opgeknapt

22 mei 2020 - De atletiek baan is weer opgeknapt. De baan is schoongespoten en de belijning is opnieuw aangebracht. Tevens zijn de kogelstoot bakken van onkruid ontdaan. Wil van het Veer is druk bezig geweest met het maken van nieuwe afdekkingen van de verspring bakken en de reparatie van de ophanging en het net van de discus ring.

Extra LSD training op 25 mei om 19.40 uur

18 mei 2020 - Gezien het grote animo gaat er om 19.40 een extra groep van start. Parkeerplaats duinvermaak.

Schrijf je nu in voor de loopgroepen van deze week!

17 mei 2020 - De loopgroepen gaan weer van start! De trainers staan te springen. Maar, zoals jullie in het nieuwsbericht over de herstart al hebben kunnen lezen is er nogal wat veranderd. Één van de belangrijkste veranderingen is dat je je voor de meeste recreanten loopgroepen moet aanmelden. Lees meer.

Hulp gezocht!

17 mei 2020 - Om de trainingen door te mogen laten gaan is het verplicht dat er altijd iemand op het complex aanwezig is die op de hoogte is van de corona-regels van de vereniging. Deze persoon, de Corona-verantwoordelijke, ondersteunt de trainers en atleten bij het uitvoeren van de regels en helpt ze er zonodig aan herinneren. Deels zal deze functie worden uitgevoerd door het bestuur en/of kaderleden, maar om het hele trainingsrooster te dekken kunnen we hulp goed gebruiken. Meer informatie of aanmelden kan via Jelle Harpenau.

Alle trainingen herstart!

17 mei 2020 - Met de toestemming van zowel Gemeente Alkmaar als Gemeente Bergen kunnen alle trainingen weer van start gaan. Vanaf vandaag vindt de eerste duintraining plaats. Morgen (maandag 18 mei) zullen de eerste baantrainingen voor sporters vanaf 19 jaar weer worden hervat. Lees meer.

Goed nieuws voor trainingen 18+

7 mei 2020 - Met de nieuwe aanpassingen van de Corona-maatregelen zijn er mogelijkheden om naast de jeugdtrainingen ook alle overige trainingen te herstarten. We zijn daarvoor alweer gestart met de voorbereidingen. Vooral het aanpassen van het trainingsrooster is hierbij de grootste uitdaging. Om die reden zullen de baantrainingen op zijn vroegst vanaf maandag 18 mei weer plaatsvinden. Stiekem hopen we de duintrainingen al het weekend daarvoor (16/17mei) te kunnen laten starten. Hierover zal later definitief besluit volgen.

We zijn weer begonnen

7 mei 2020 - Ook de wedstrijdgroep is gisteren weer begonnen met de trainingen. Fijn dat iedereen zich netjes aan alle regels houdt!

Jeugdtrainingen per 30 april hervat!

30 apr 2020 - Het is zover! We mogen weer! Vanaf donderdag 30 april kunnen we de jeugdtrainingen weer hervatten. Super belangrijk dat we dat natuurlijk wel op een zo veilig mogelijke manier doen. Daarvoor zijn verschillende regels opgesteld, het trainingsrooster aangepast en het sportcomplex aangepast. Kijk snel in je mailbox of op je telefoon of jouw trainer je al heeft laten weten op welke dag en op welke tijd de trainingen voor jou weer gaan beginnen! Lees meer.

Hylas klaar voor de start! - NIEUW TRAININGSROOSTER

27 apr 2020 - Wij zijn er klaar voor! Het wachten is nog op het startschot! Na het bekend maken van de versoepelingen rondom het Corona-virus is het bestuur in actie gekomen om zo snel mogelijk de jeugdtrainingen te kunnen herstarten. Toen op vrijdag de protocollen van NOC*NSF en Atletiekunie werden gepubliceerd konden we echt los met de voorbereidingen. Zaterdagavond heeft een delegatie van bestuur en Cluster Baanatletiek online vergaderd met de trainers, zijn er allerlei regels opgesteld, spullen besteld en zijn er op het complex aanpassingen gedaan. We kunnen met trots zeggen dat wij klaar zijn voor een herstart. Het is alleen nog wachten op groen licht van de gemeente. Zij moeten de noodverordeningen aanpassen voordat we echt aan de bak mogen. Lees meer.