Nieuws

Hylas en de Rabobank Clubkas Campagne

13 mrt 2019 - De Rabobank Clubkas Campagne is terug! En hoe! Rabobank Alkmaar e.o. stelt dit jaar maar liefst € 225.000,- beschikbaar voor de Rabobank Clubkas Campagne. Ook Hylas doet dit jaar weer mee. Lees meer.

PEN-dorp Paas Run

13 mrt 2019 - Zet zondag 14 april dikgedrukt in je agenda. Dan vindt namelijk de PEN-Dorp Paas Run plaats. Een uniek loopevenementje over het voormalige terrein van de PEN, dat momenteel beheerd wordt door 16 anti-kraak bewoners, waaronder Hylas-lid Lisanne Soemanta. Een onvergetelijke run dwars door de gebouwen en over het bijzondere terrein. Het motto: Meedoen is belangrijker dan winnen! Een gezellige familierun voor jong en oud. Er zijn verschillende ludieke prijzen te winnen, o.a. voor de meest stijlvolle deelnemer. Lees meer.

Modderige benen na Clubkampioenschappen Cross

9 mrt 2019 - Waar de meeste crosslopen afgelopen seizoen qua modder tegenvielen, bleven de benen op het parcours van de clubcross op ons eigen sportcomplex niet schoon. Het eerste startschot klonk om 11:00uur, waarna de senioren en oudste junioren aan hun acht rondjes over het parcours konden beginnen. 24 verspringbakken, 8 heuvels en nog veel meer bochtjes later passeerden zij de finish. Tijdens de 4km hadden zij voldoende de tijd om het parcours voor de overige categorieën nog wat zwaarder te maken door de verspringbakken om te ploegen en de bochten uit te trappen. Lees meer.

NIEUW! Racerunning bij Hylas

5 mrt 2019 - Woensdag 17 april vindt op de atletiekbaan van Hylas een clinic Racerunning plaats. Racerunning is speciaal voor kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking die niet zonder hulpmiddel kunnen hardlopen. Met behulp van een racerunner, een speciaal loophulpmiddel, kan dit wel. In navolging van de clinic op 17 april vinden vanaf woensdag 8 mei t/m 10 juli wekelijks trainingen plaats. Lees meer.

Coördinator medailles gezocht!

5 mrt 2019 - Hylas organiseert verschillende wedstrijden. Voor een aantal van deze wedstrijden worden prijzen beschikbaar gesteld in de vorm van medailles. We zijn op zoek naar iemand die de voorraad, de bestelling en voorbereiding van medailles voor de wedstrijden op zich wil nemen. Het gaat om ongeveer 4 wedstrijden per jaar waarvoor medailles nodig zijn. Lees meer.

Veilig en vertrouwd sporten bij Hylas

4 mrt 2019 - In het nieuws hoor je regelmatig verhalen over ongewenst gedrag. Vaak gaat het om seksueel grensoverschrijdend gedrag, maar ook pesten of discriminatie komen voor. Het gebeurt overal, ook in de sportwereld. Gelukkig lijkt het bij Hylas allemaal redelijk goed te gaan en dit willen we graag zo houden. Daarom is het niet verkeerd om bij dit thema stil te staan. Één van de maatregelen is het aantrekken van een vertrouwenspersoon in de vorm van Jeannet Kant. Bent u haar al tegengekomen op de posters in het clubgebouw? Lees meer.

9 maart gaat Start to Run weer van start

4 feb 2019 - Ben jij geen sporter en lijkt het je leuk om op een verantwoorde wijze wat aan je conditie te doen, doe dan mee met Start to Run. Lees meer.

Brons voor Hylas op NK Indoor Masters

3 feb 2019 - Peter Jan Laverman heeft op de NK Indoor voor masters in Apeldoorn bij de M35+ de bronzen medaille gehaald op de 800m (2:00,95min). De hele maand februari staat dit jaar in het teken van verschillende Nederlandse Kampioenschappen. Volgend weekend staan het NK Indoor voor junioren (Apeldoorn) en het NK 10km op de weg (Schoorl) op de planning. Het weekend van 16 en 17 februari is het de beurt aan het NK Indoor voor senioren (Apeldoorn) en in het laatste weekend van februari vindt nog het NK Cross (Emmeloord) plaats.

Hylas runningshirt

27 jan 2019 - Vanaf heden is het nieuwe Hylas runningshirt te bestellen. Dankzij onze sponsors kunnen wij het shirt tegen een gereduceerde prijs van 15 euro aanbieden. Lees meer.

Hylas succesvol op Nationale C- & D-spelen

20 jan 2019 - Lana Broers (MJD2) is eerste geworden op de 60m Horden tijdens de nationale C- & D-spelen op de indooratletiekbaan in Apeldoorn. Met de 9,59s verbeterde ze bovendien haar eigen clubrecord. Op deze officieuze Nederlandse Kampioenschappen voor 11- tot 15-jarigen waren er ook podiumplaatsen voor Tim Posthuma de Boer (JJD1). Hij won zilver op ver (4,56m) en brons op 60mH (10,35s PR). Lees meer.