Alle trainingen herstart!

17 mei 2020 - Met de toestemming van zowel Gemeente Alkmaar als Gemeente Bergen kunnen alle trainingen weer van start gaan. Vanaf vandaag vindt de eerste duintraining plaats. Maandag 18 mei zullen de eerste baantrainingen voor sporters vanaf 18 jaar weer worden hervat.

Om dat mogelijk te maken zijn er een aantal belangrijke veranderingen.

Trainingsrooster
Zowel het trainingsrooster voor de baan als dat voor de duinen is aangepast. Sommige groepen zijn gesplitst en/of trainen op een andere tijd of locatie. Het is belangrijk om van tevoren even goed op het trainingsrooster te kijken wanneer er trainingen zijn die voor jou geschikt zijn.

Rooster Baantrainingen

Rooster Duintrainingen

Om overzicht en controle te houden op het aantal atleten of lopers in een groep is het belangrijk dat je in één van de groepen wordt ingedeeld. Voor bepaalde groepen gaat dit gewoon in overleg met de trainer. Voor andere groepen (m.n. de grotere recreantengroepen) is een inschrijfsysteem opgezet.

Regels
Om aan alle voorwaarden te kunnen voldoen zijn er een heel aantal spelregels opgesteld waar we ons met zijn allen aan moeten houden. De spelregels zijn verdeeld over verschillende onderwerpen (regels voor trainers, regels op de weg of in de duinen, baanregels, etc.). Het is belangrijk voor de training op de hoogte te zijn welke regels voor je jou van toepassing zijn. Bereid je dus goed voor!

Bekijk alle spelregels.

Corona-verantwoordelijke
Om elkaar te helpen aan alle regeltjes te denken is het verplicht dat er op elk trainingsmoment op de baan iemand aanwezig die daar op let. Dat kan iemand van het bestuur zijn, maar ook jij als loper, ouder of vrijwilliger kan hiermee helpen. Wil jij ons één keer per maand of per week uit de brand helpen? Voor vragen en aanmelden kun je contact opnemen met Jelle Harpenau.

Coronabeleid
Een speciaal Corona-team is afgelopen periode druk bezig geweest om het beleid vorm te geven en alle benodigde maatregelen te nemen. Ben je nieuwsgierig naar het volledige beleid?

Corona-beleid & Implementatieplan - Fase 2