Acht Hylassers succesvol op de Nationale D-Spelen in Amsterdam

1 sep 2019 - Nationale titels, persoonlijke records, een 150 meter sprint in de enige regenbui van de dag en mentale overwinningen - saai waren de Nationale D-Spelen in het Olympisch Stadion te Amsterdam allerminst.

Acht Hylas-atleten - keurig verdeeld over vier jongens en vier meisjes - mochten aantreden in één van de mooiste atletiekstadions van het land. Het spits werd afgebeten door Lana, die bij de meisjes junioren D eerst naar seriewinst op de horden liep en later op de dag in de finale zelfs het snelst van allemaal wist te lopen. Gefeliciteerd! Hetzelfde principe werd gevolgd bij de 150 meter sprint. Een seriewinst zorgde voor een plek in de finale, waarin ze een zilveren plak aan de prijzenkast toevoegde.

Bij de jongens junioren D was Tim op dreef met een tweede plaats in zijn serie van het hordenlopen. De tijd die hij liep bleek ruim voldoende te zijn om net als Lana de finale te bereiken. Daarin liep hij in een nieuw persoonlijk record naar de derde plaats en zijn eerste podium van de dag. Tegen het eind van de middag voegde hij daar nog een mooie en welbevochte tweede plaats bij het verspringen aan toe.

Verder liepen Olivier en Mats beiden een 1000 meter in de buurt van hun persoonlijk record, rende Olivier een 150 meter sneller dan hij ooit eerder deed, gooiden Mika en Mats hun discus flink wat meters de kooi uit (persoonlijk record enerzijds en dicht daarbij anderzijds), heeft Mika ook met de speer weer wat extra metertjes gepakt, renden Lisa en Sarah allebei een PR tijdens een snelle 150 meter (Lisa rende zelfs twee keer, want één keer rennen in de volle zon is ook maar saai), sprong Sarah twee keer in de verte over haar trainer Niek heen, hield Sennah het bij anderhalve Niek en gooide ze ook nog anderhalve meter verder dan haar vorige beste prestatie ooit.

Zowel de atleten, hun ouders als de trainers kunnen terugkijken op een mooie start, zo in de eerste wedstrijd na de zomervakantie. Op naar meer!

Alle uitslagen van de Hylas-atleten vind je terug op de website val atletiek.nu: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/28179/118/.