Laatste wedstrijd senioren competitie

2 jul 2018 - Senioren competitie

Afgelopen zondag 1 juli vond de afsluitende competitiewedstrijd plaats voor de heren en dames senioren.
Het heren 1e divisie team ging naar PAC in Rotterdam en deed daar een goede poging om in de top 8 te eindigen. Bij de beste 8 betekent ook volgend jaar weer meedoen in de 1e divisie. Met goede resultaten werd het heren team in de wedstrijd wel 8e (vorige wedstrijden 9e en 7e) maar in het totaal klassement 10e. Met 244 punten kwamen ze slechts 8 punten tekort. Dit betekent dat het team op 9 september in een promotie/degradatiewedstrijd er voor moet zorgen om bij de beste 4 teams te komen en daarmee in de 1e divisie te mogen blijven. Topklasseringen waren er voor Paul van der Gragt met een 1e plaats (!) op de 400 meter horden, een 3e en 5e plaats voor Tijmen de Hart op de 200m en 100m, een 5e plaats voor Jelle Harpenau op de 800m en een 5e plaats voor Sem Verwey op de 400m. Uiteindelijk heeft een groot team van atleten voor de prestaties gezorgd en als iedereen in september fit is worden daar weer mooie resultaten neergezet!
Het dames 2e divisie team had de laatste wedstrijd in Naaldwijk en daar ging het vooral om het eindigen bij de beste 31 teams landelijk en daarmee behoud in 2e divisie. Er waren een aantal afwezigen en dus moest Amy Burger als ploegleidster flink aan de gang om een volledig team neer te zetten. Uiteindelijk is dat gelukt (29e landelijk) en zien we de dames volgend jaar terug in de 2e divisie!
De heren 3e divisie mochten naar Heerhugowaard voor de afsluitende wedstrijd en wisten daar meerdere Pr's neer te zetten en dat in omstandigheden die door harde wind niet ideaal waren. Met dank aan ploegleider Marco Ghiglioni is er een grote groep atleten geweest die wedstrijden heeft meegedaan in de 3e divisie!

Na afloop was er nog een gezellig afsluitend diner met atleten uit 1e, 2e en 3e divisie.

Foto's zijn van de atleten in de 1e divisie.
Alle uitslagen zijn hier terug te vinden.

De uitslagen van Hylas atleten vind je hier.