NK Senioren: mooie prestaties Hylas atleten!

25 jun 2018 - De NK senioren is voor de Hylas atleten succesvol verlopen. Paul van der Gragt is in de finale 400m horden als 4e geeindigd met een prachtig persoonlijk - en clubrecord. Jetske van Kampen eindigde eveneens net naast het podium met een 4e plaats op de 800 meter. Daarnaast behaalden Tijmen de Hart en Floortje van Kampen de halve finale op respectievelijk de 100m en 400m.

NK Senioren (vrijdag)

Het was vrijdag een erg succesvolle dag voor de Hylas atleten vanwege het bereiken van 2 halve finales en 2 finales!
Tijmen de Hart sprintte in de series van de 100m naar de 7e tijd in 11.12 sec en plaatste zich daarmee voor de halve finale later op de dag. In de halve finale kwamen er vervolgens 12 atleten bij die rechtstreeks geplaatst waren door hun positie op de ranglijst. Tijmen mocht het daardoor in zijn halve finale opnemen tegen onder andere Churandy Martina. Het lukte Tijmen niet om hem te verslaan maar de uiteindelijke 16e plaats in 11.08 sec is een prima resultaat!
Floortje van Kampen liep de series 400m en kon daarin op het laatste rechte stuk wat inhouden omdat ze tijdens de race een grote voorsprong had opgebouwd. Ze won haar serie in 59.19 sec en kwalificeerde zich voor de halve finale. Net als bij de heren 100m mochten de beste 12 dames op de ranglijst de series overslaan en dat werden de tegenstanders van Floortje in de halve finale. Het lukte Floortje om in de halve finale sneller te lopen dan in de series en werd 13e in 58.16 sec.
Paul van der Gragt wist van tevoren dat hij een snelle race moest lopen op de 400m horden om de finale te halen. Na 300m lag Paul nog een stuk achter op de nummer 2 in de race maar zoals altijd heeft Paul een erg sterk laatste stuk en wist hij de nummer 2 te passeren wat rechtstreekse kwalificatie voor de finale betekende! De finale wordt vanmiddag gelopen.
Jetske van Kampen zag voor haar race dat ze in een sterke serie ingedeeld stond op de 800m en dat ze gebaat was bij een snelle race. Die kwam er in de eerste ronde niet, maar ze bleef zeer attent met de kop meelopen, wist mee te gaan met de koploopsters en met een snel laatste rechte eind kwam Jetske als 2e over de finish in 2.12.72 sec. Net als Paul levert dit een finale plaats op en ook deze finale wordt zaterdag gelopen!
Daarnaast maakt Mark Roosien zaterdag zijn debuut op de NK Senioren en loopt hij in de series van de 200m.

NK Senioren (zaterdag)

Jetske van Kampen is in de finale van de 800 meter bij de dames als 4e geëindigd in een tijd van 2.12.26 min. Een knappe prestatie voor de 1e jaars senior die vorig jaar al verrassend 6e werd en nu maar 1 seconde van de 3e plaats af zit!
Ook Paul van der Gragt eindigde in zijn finale op de 400m horden als 4e (vorig jaar 5e) en zat met zijn tijd van 53.03 sec maar 0.12 sec van het brons af. De tijd is wel een mooi PR en nieuw clubrecord!
Mark Roosien liep in de series 200 meter niet de race die hij voor ogen had en eindigde met 23.38 sec als 35e.