Verschillende Hylas-atleten pakken winst

10 jun 2018 - Een druk atletiekweekend met wedstrijden in verschillende delen van het land heeft Hylas verschillende overwinningen gebracht. Tijdens de Gouden Spike in Leiden heeft Jetske van Kampen de 800m gewonnen. Haar zus Floortje kwam in Groningen op de 400m als eerste over de streep. Goud was er ook voor Lana Broers op de tweedaagse meerkamp-kampioenschappen in het Brabantse Gemert. Bij de tweede wedstrijd van de competitie voor de B-junioren won Luca van Diepen de 1500m. Ten slotte pakte Jesse Scheltema, atleet namens Hylas vanuit het Running-Talents project, de eerste plaats op de 800m bij het Amsterdams Baancircuit.

Het Running Talents project is een samenwerking tussen Hylas en TDR. Op de wedstrijd in het Olympisch Stadion in Amsterdam vrijdagavond kwamen zo’n 20 van deze talenten aan de start van de 800m. Jesse wist bij de jongens junioren C te winnen in een tijd van 2:07,95 min.

De Gouden Spike in Leiden was voor Jetske een mooi podium om de vorm te testen richting het NK aan het eind van deze maand. Met een tijd van 2:09,68min (tevens nieuw clubrecord) wist ze als eerstejaars senior alle andere nationale talenten voor te blijven en bovendien goede punten te verdienen voor het Nationaal Baancircuit. 

In Gemert werden de open Brabantse Kampioenschappen meerkamp gehouden met veel aanloop van meerkampers uit het hele land. Namens Hylas was naast Lana Broers ook Michelle van Dorth aanwezig. Zij draaide een goede meerkamp en pakte met een puntentotaal van 3078 punten de vierde plaats. Dit was niet alleen goed voor het clubrecord in haar eigen categorie, maar ook voor die bij de vrouwen senioren! De overwinning van Lana was geen verrassing. Op drie van de zes onderdelen pakte zij de winst. Daarnaast was er nog een tweede, een derde en een vijfde plaats.

Floortje van Kampen had in de voorbereiding op het NK nog een wedstrijd nodig voor het wedstrijdritme. Tijdens de Martinibokaal in Groningen was de 400m een prooi voor haar. Na 50 meter had zij haar tegenstanders al achter zich en soleerde ze naar de eerste plaats en een degelijke 58,14sec.

Het competitieteam van de B-jongens behaalde als team zondag in Heerhugowaard de vijfde plaats. De 1500m was voor Luca een uitstapje in de richting van zijn 2000m Steeple Chase die hij volgende week op het NK junioren loopt. Met een overtuigend slotstuk kwam hij tot 4:21,24min. Andere ereplaatsen waren er voor Maël Kramer die derde werd op de 110mH en Olav Mulder en Karsten de Roo die samen de derde plaats bij het hoogspringen deelden. 

Op de CD Evening Games werd Hylas vrijdagavond vertegenwoordigd door Daphne Stoop. Zij werd zesde op de vierkamp bestaande uit 60mH, hoog, kogel en speer.

Ook volgend weekend staan er weer een aantal interessante wedstrijden op het programma. Het gehele weekend staat in het teken van het NK junioren in Emmeloord. Het regionaal baancircuit gaat verder met de derde wedstrijd. In Heerhugowaard zullen naar verwachting vrijdagavond veel Hylas-atleten aan de start staan. De dag erop is voor pupillen een wedstrijd op de eigen atletiekbaan in Alkmaar.