Bevrijdingsvuurestafette 2018

6 apr 2018 - Dit jaar zal opnieuw een groep atleten uit de gemeente Alkmaar voor het zesde opeenvolgende jaar het bevrijdingsvuur in Wageningen ophalen en naar Alkmaar brengen, waarna dit tijdens het Bevrijdingsconcert in de Hout door de burgemeester in ontvangst wordt genomen en de vuurschaal wordt ontstoken.

In de loop der jaren is de “bevrijdingsvuurestafette” uitgegroeid tot een jaarlijks nationaal evenement, waarbij vele sportploegen uit heel Nederland naar Wageningen komen om in de nacht van 4 op 5 mei, bij het Vrijheidsmonument op het 5 Mei-plein, het bevrijdingsvuur in ontvangst te nemen en naar de eigen gemeente te brengen.

Het bevrijdingsvuur is hét symbool voor leven in vrede en vrijheid, maar ook het startsein voor de viering van de Dag van de Vrijheid.

Vele atleten van Hylas hebben dit evenement al één of meerdere keren meegemaakt en voor sommigen kan dit de eerste keer zijn.

De start in Wageningen is in de nacht van 4 op 5 mei om ca. 00.30 uur en de aankomst in Alkmaar is op 5 mei omstreeks 13.30 uur. Gezamenlijk wordt vanaf de start het eerste gedeelte door Wageningen, de doorkomst door De Rijp en de route door de binnenstad van Alkmaar gelopen. Het overige deel van de route wordt in estafette gelopen, waarbij steeds een afstand van 1 km wordt gelopen. De totale afstand is 185 km en elke loper zal ca. 14 km lopen, met een gemiddelde snelheid van 10 km per uur.

Het laatste gedeelte van de route gaat via alle kernen van de gemeente Alkmaar, te weten: Markenbinnen, (langs) Starnmeer, West-Graftdijk, Oost-Graftdijk, De Rijp, Graft, Noordeinde, Grootschermer, Schermerhorn, Oterleek, Stompetoren, Driehuizen, Zuidschermer, Oudorp, Koedijk en Alkmaar.

Een ieder uit bovengenoemde plaatsen mag in principe meedoen aan het evenement, maar er wordt echter wel een maximum aan het aantal deelnemers gesteld.

Ben je geïnteresseerd of weet je iemand die dit evenement ook eens wil meemaken, dan hoor ik het graag.

Aanmelden kan via email, ron_kabel@hotmail.com