Meedoen aan triatlons via Hylas? Dat kan!

23 dec 2017 - Sinds dit jaar is Hylas als vereniging lid van de Nederlandse Triathlon Bond (NTB). Je kunt nu dus onder AV Hylas meedoen aan alle triatlons en verwante NTB-evenementen. Daarvoor moet je je via Hylas aanmelden bij de NTB en kun je een wedstrijdlicentie aanvragen. AV Hylas biedt zelf op dit moment geen zwem- of fietstrainingen aan. Wel kun je natuurlijk onder goede begeleiding je hardloopvaardigheden verbeteren. Ook als triatleet kun je bij Hylas dus goed uit de voeten!

Het lidmaatschap bij de NTB komt altijd bovenop je Hylas-lidmaatschap. Binnen het Hylas-lidmaatschap hebben leden vanaf 20 jaar de keuze om lid te zijn als recreant of als wedstrijdlid. Als wedstrijdlid krijg je een wedstrijdlicentie van de Atletiekunie en kun je meedoen aan alle onderdelen van de baan- en wegatletiek.

Ook de NTB kent 2 soorten lidmaatschappen. Als wedstrijdlid krijg je een continu doorlopende wedstrijdlicentie en kun je met alle NTB-evenementen meedoen zonder extra kosten (buiten de inschrijfkosten). Als recreant (basislid) kun je ook met alle NTB-evenementen meedoen, maar moet je bij elk evenement een daglicentie kopen. De kosten voor deze licentie komen dan nog bovenop de inschrijfkosten van het evenement. Daarnaast kun je als recreant wel meedoen aan NK's, maar kom je niet in aanmerking voor ereplaatsen of ereprijzen.

Unieke samenwerking Atletiekunie
Voor de wedstrijdatleten van de Atletiekunie is er sinds kort een speciale regeling. Je kunt je op vertoon van je wedstrijdlicentie (Digitale sportpas Atletiekunie) en je ID, zonder de extra kosten voor een daglicentie, inschrijven voor NTB-evenementen. Je hoeft in dit geval dus geen lid te zijn van de NTB. Dit geldt voor afstanden t/m de olympische afstand. Aan langere triatlons mag je ook deelnemen, maar dan moet je wel de kosten van de daglicentie betalen.

Aanmelden NTB
Als je bovenop je Hylas-lidmaatschap ook lid wilt worden van de NTB kun je dit bij de ledenadministratie aangeven. De contributie voor 2018 ziet er als volgt uit:

Leeftijd

Soort lidmaatschap

Contributie
(éénmalig
per jaar)

t/m 19 jaar

Wedstrijdlid

25,00 euro

Vanaf 20 jaar

Wedstrijdlid

60,00 euro

Vanaf 20 jaar

Recreant

35,00 euro

Als extra informatie hieronder de kosten van een daglicentie (alleen van toepassing als recreant NTB-lid):

Afstandsklasse

Afstanden

Kosten
daglicentie

Categorie 5

Mini-triatlon (1/16)

3,00 euro

Categorie 4 + 3a

1/8 - Sprint - 1/4

7,75 euro

Categorie 3

Olympische afstand

9,50 euro

Categorie 2

Midden afstand

28,50 euro

Categorie 1

Lange afstand

42,00 euro

Afmelden
Afmelden voor het NTB-lidmaatschap dient schriftelijk en voor 1 november te gebeuren bij de ledenadministratie.