Drie finale plaatsen Hylas atleten op NK Senioren

19 jul 2017 - Op de eerste dag waarin Hylas geel aan de start verscheen werd er erg goed gepresteerd. Floortje van Kampen liep in de series van de 400m naar de 6e tijd in 57.48 sec. Later die dag kon ze die tijd niet verbeteren maar alsnog een mooie 57.71 sec en een 11e plaats.

Paul van der Gragt liep in de series van de 400m horden zijn beste race ooit. Mede door een geweldig eindschot verbeterde Paul zijn clubrecord en persoonlijk record wat nu op 54.50 sec staat. Het was de 5e tijd van het hele veld en plaatsing voor de finale.

Jetske van Kampen deed als junior A mee bij de senioren op de 800m en liet zien dit prima aan te kunnen. In een zeer attent gelopen race met een sterk laatste stuk kwam ze als 2e over de finish wat rechtstreeks kwalificatie betekent voor de finale!

Op zaterdag mocht Jeroen Swinkels als eerste Hylas atleet beginnen met zijn serie op de 800 meter. Na een rustige 1e ronde plaatste Jeroen een goede versnelling gevolgd door een enorme eindsprint in de 2e ronde. De eerste twee van de serie plaatsen zich voor de finale maar helaas werd Jeroen 3e in 1.55.47 min op 0.006 sec van nummer 2.. Even goed een prima prestatie!

Jetske van Kampen liet zien dat ze in de finale van de 800m zich als junior al prima thuisvoelt. Lang wist ze goed de aansluiting te houden met de voorste lopers en na een prima tweede ronde die nog iets sneller ging dan de eerste kwam ze in een mooie PR tijd en clubrecord van 2.11.77 min als 6e over de finish!

Paul van der Gragt verraste iedereen en waarschijnlijk ook zichzelf door zijn PR van vrijdag opnieuw met een seconde te verbeteren! De tijd van 53.50 sec is wederom een clubrecord en de 5e plaats op het NK!

Danielle van Dorth heeft op de laatste dag van het NK de finale gelopen op de 1500m. Helaas heeft ze een groot deel van de race alleen gelopen en vond ze het vandaag zwaar gaan. Haar eindtijd was wel weer onder de 5 minuten: 4.58.01 min en een 13e plaats.

Al met al hebben de atleten van Hylas enorm goed gepresteerd op het NK, welke voor Hylas 1 van de meest succesvolle ooit is geweest! De atleten zullen ongetwijfeld nog veel mooie prestaties gaan laten zien de komende jaren.

Joop Wiersema

Trainerscoordinator