Drie clubrecords sneuvelen tijdens pupillenwedstrijd

5 jul 2017 - Zondagmorgen 2 juli jl. stonden er om 10.00 uur 12 Hylas pupillen aan de start voor een keuze driekamp in Edam. Omdat het hier een zogenaamde twee uurs wedstrijd betreft weet je al dat je rond de klok van 12.00 uur klaar bent. Leuk meegenomen is dat je bij deze driekamp op ieder onderdeel een medaille kunt winnen.

De start van de dag was voor de meisjes pupillen B op het (extra) onderdeel de 4 x 40 m estafette. Amy, Isa, Micky en Wendy zorgde direct al voor het eerste applaus. Na 26.88 seconde stond de tijd stil en hadden ze hun estafette er al op zitten. Dit betekende dat ze hun eigen clubrecord met bijna 0,4 seconden hadden verbeterd!!

Na de estafette gingen alle jongens en meisjes op weg naar hun eigen driekamp. Veel pupillen wisten naast persoonlijke records ook 1, 2 of zelfs 3 (Sven & Micky) medailles te winnen. Aan het einde van de ochtend bleken Micky en Luuk ook nog eens hun eigen clubrecord punten op de driekamp te hebben gebroken.

Na deze sportieve ochtend zijn er nog twee Hylas atleten (Lana en Nick, pupillen A2) begonnen aan hun eigen driekamp die in de middag plaatsvond samen met de junioren categorieën C en D. Nick was waarschijnlijk behoorlijk geïnspireerd door de medailles van de ochtendploeg die hij aan het werk had gezien want zowel hij als ook Lana wonnen ’s middags beide ook nog eens 3 medailles.

Allemaal van harte gefeliciteerd en vertel het voort dat dit toch wel een leuke wedstrijd is, zodat er volgende keer nog meer Hylas atleten naar Edam afreizen.

Verslag: Rob Mulder

Foto's: Fam. Tijmstra