Triathlon bij Hylas!

20 mei 2017 - Begin 2016 zijn er afspraken gemaakt met het Regionale Training Centrum Triathlon (RTC Triathlon) waarna er een groepje triathlon talenten in de loopgroep van Bianca van Diepen en Wil Does hebben plaatsgenomen. De triatleten krijgen looptraining en zijn lid van Hylas. Op dit moment trainen de jeugdige triatleten in de groep van Paul Biersteker en Frans van der Gragt. 

Het RTC Triathlon heeft de wens uitgesproken om samen met Hylas een triathlon tak op te richten en een onderdeel te gaan vormen van de vereniging. Hardlopen is natuurlijk een onderdeel van de triathlon en verschillende atletiekverenigingen in Nederland hebben laten zien dat een triathlontak zeer goed functioneert binnen de vereniging. Hylas is inmiddels lid van de Nationale Triathlon Bond (NTB) en de RTC Triatleten komen bij nationale wedstrijden uit onder de naam Hylas. Om interesse te wekken van sporters van elk niveau binnen en buiten Hylas die wel eens een triathlon hebben gedaan of zouden willen doen wordt er op 8 juli een zwemloop georganiseerd. 

De zwemloop vindt in Alkmaar plaats met de start in zwembad Hoornsevaart. Er zijn drie categorieën waar voor ingeschreven kan worden. De categorie t/m 12 zwemt een afstand van 200 meter en loopt een afstand van 2,5 km (inschrijfgeld 8 euro). De categorieën t/m 19 en 20+ zwemmen 400 meter en lopen 4,5 km (inschrijfgeld 10 euro). 

Prijzen zijn inclusief NTB daglicentie. Voor deze prijs krijgt elke deelnemer ook een startnummer met elektronische tijdwaarneming.

Voor meer informatie: www.rtcalkmaar.nl/zwemloop